top of page

Mijn achtergrond

Logo Zencha

Ondanks de vele sportievelingen onder ons, wordt door het merendeel van de bevolking sporten nog steeds als vermoeiend en lastig omschreven.

Gelukkig kan het ook anders en noem ik het van nu af aan : bewegen !

Daarnaast wens ik mij in het byzonder te focussen op diegenen waarvoor bewegen nog moeilijker is, namelijk de mensen met gezondheidsklachten zoals fibromyalgie en CVS.

In oorsprong studeerde ik scheikunde maar kwam na werkgerelateerde gezondheidsproblemen in de fitnesswereld terecht, waar ik ten volle mijn passie voor verantwoord bewegen en een gezonde levensstijl kon delen. 

Een wereld van verschil?  Niet echt, niets zo vernuftig als ons lichaam als het om fysische en biochemische processen gaat.  Ons lichaam weet ons precies te vertellen waartoe we in staat zijn.  Hoe alert gaan wij daar echter mee om?

Voor mezelf is het prestatie-gerichte nooit een doelstelling op zich geweest. Wel met oog op het beter worden dan je bent, dan wel het beter zijn dan een ander.

Vooral bewegen op een verantwoorde manier met realistische doelstellingen en bij voorkeur dus blessurevrij,  is mijn stokpaardje.

Helende massage

Mijn aanpak

Logo Zencha

In de praktijk kon ik ook niet anders aangezien ik reeds op jonge leeftijd werd geconfronteerd met het toen nog vermeende ‘weke delen reuma’ of dat ander woord wat ik ruim 20 jaar nooit heb uitgesproken omdat ik dat etiket niet wou opgeplakt krijgen : fibromyalgie.

Iedereen voelt wel eens pijn of stijfheid, bvb. door een verkeerde houding, overbelasting of een griepje.  Dit gaat vanzelf weer over.
Bij mensen met fibromyalgie blijft de pijn zonder dat er beschadigingen of vergroeiingen zijn. In détail ga ik hier bij deze niet op in...

Je kan er meer over lezen onder de rubriek 'Fibromyssage', een techniek speciaal voor mensen met deze klachten.

Feit is : lichaamsbeweging vermindert de klachten!

De moeilijkheid zit hem echter in het juist doseren van de intensiteit – wat trouwens voor iedereen totaal verschillend is – zodat je de belastbaarheid van het lichaam kan verhogen qua spierkracht en uithouding.
Dit zorgt ervoor dat je dan beter in staat bent om deel te nemen aan de normale dagelijkse activiteiten.

Vanuit dit oogpunt ben ik me gaan verdiepen in het concept van bewegingscoaching enerzijds (wandelcoaching & slowjogging) en anderzijds de heilzame werking van massage in combinatie daarmee.

Relaxmassage
bottom of page